Min Bevakning

Min Upplysning -
Min Bevakning

Med Min Bevakning får du realtidsnotifieringar när någon tar en kreditupplysning på dig eller om dina uppgifter ändras. På så vis kan du direkt agera och undvika ID kapning och bedrägerier.

Köp Min Bevakning
Företagsbevakning

Min Upplysning -
Företagsbevakning

Bevaka dina företagsengagemang och 10 andra företag och bli notifierad så fort förändringar sker i deras uppgifter. På så vis kan du skydda ditt företag mot företagskapning samt ha stenkoll på dess uppgifter.

Köp Företagsbevakning

Min Upplysning - Min Bevakning

Endast 299 kr per år

ID bevakning och hjälp vid ID-kapning

Bevakning av alla dina uppgifter och steg för steg guider ifall något skulle hända dig.

Notiser så fort något händer

Om något händer dina uppgifter notifieras du i realtid via mail eller sms. På så vis ligger du alltid ett steg före.

Kreditscore & kreditvärdighet

Med Min Bevakning ser du din kreditscore & kreditvärdighet och får reda på hur banker och långivare ser på dig.

Fordons och fastighetsbevakning

Bevakning av alla fordon som finns registrerade på din adress samt bevakning av dina fastigheter.

Varför behöver jag Min Bevakning?

Antalet ID-kapningar ökar i Sverige och utan ID-bevakning kan det vara svårt att upptäcka. Någon kan ansöka om adressändring i ditt namn, ta emot din post och där hitta uppgifter som går att använda för att handla på nätet, registrera abonnemang etc. Min Bevakning gör att du slipper oroa dig för ID-kapning. Du har stenkoll på dina uppgifter och kan direkt agera om något verkar misstänkt.

Vad är ett kreditscore?

Din kreditscore och kreditvärdighet är ett mått på din förmåga att återbetala dina lån. Kreditgivare använder din kreditscore för att göra en riskbedömning. En bra kreditscore tyder på att du skött dina krediter bra tidigare. Med Min Bevakning kan du se din score och får en notis så fort det ändras. Du kan på så sätt veta hur kreditgivare ser på din ekonomiska situation.

Köp Min Bevakning

Endast 299 kr per år

Så här säger våra användare

Josefin

Jag var inte medveten om hur lätt det var att bli ID-kapad

När Josefin plötsligt fick hem en faktura misstänkte hon att något konstigt var på gång. Läs om hur Josefin förstod att hon blivit ID-kapad och hur hon lyckades stoppa bedragarna.

Läs mer om ID-kapning här
Alex

Det är skrämmande enkelt att bli företagskapad

Inte bara privatpersoner drabbas av ID-kapning. Alex är en av många företagare som råkat ut för företagskapning, en allt vanligare form av bedrägeri som riktar sig mot företagare.

Läs mer om företagskapning

Min Upplysning - Företagsbevakning

Endast 1 995 kr per år

Bevaka alla dina företagsengagemang

Du bevakar automatiskt alla företag som är kopplade till ditt ID och får direkt notis om något händer företagets uppgifter.

Koll på affärspartners och konkurrenter

Utöver dina egna företag eller engagemang kan du bevaka 10 andra företag ex. affärspartners, konkurrenter etc.

Skydda dig mot företagskapning

Så fort något händer ditt företag får du notis i realtid. Då kan du direkt agera vid en misstänkt företagskapning.

Se information om anmärkningar

När du lägger ett företag i bevakning tar du en aktuell kreditupplysning på företaget och får då också information om eventuella anmärkningar samt företagets kreditscore.

Varför behöver jag Företagsbevakning?

Med Min Upplysnings Företagsbevakning får du full kontroll över all kreditinformation hos dina företagsengagemang. Du får direkt veta om något ändras och kan agera vid misstänkt företagskapning. Du kan även bevaka samarbetspartners och på så vis se till att de företag du gör affärer med har en sund ekonomisk situation och bakgrund.

Vad är företagskapning?

ID-kapningar riktade emot företagare drabbar såväl småföretagare som styrelsemedlemmar i stora företag. Bedragarna kan begära ut handlingar från Bolagsverket, förfalska din namnteckning på fullmakten och få nya firmatecknare eller styrelsemedlemmar registrerade. Inom ett par dagar kan bedragarna tömma företaget på pengar och beställa varor i ditt företags namn.

Köp Företagsbevakning

Bevaka upp till 10 företag 1 995 kr per år

 • Vad gör jag om jag blivit id-kapad?

  Om du tror eller vet att du drabbats av identitetsbrott är det viktigt att du agerar snabbt. Här kan du läsa vår guide om hur du går tillväga när du utsatts för identitetskapning.

 • Hur skyddar jag mig mot id-kapning?

  Det viktigaste är att ta väl hand om sina personliga uppgifter. Här kan du läsa mer om hur du skyddar dig på bästa sätt.

 • Vad innebär företagskapning?

  Antalet företagskapningar och företagsbedrägerier ökar i Sverige. ID-kapningar riktade emot företagare drabbar såväl småföretagare som styrelsemedlemmar i stora företag. Bedragarna kan begära ut handlingar från Bolagsverket, förfalska din namnteckning på fullmakten och få nya firmatecknare eller styrelsemedlemmar registrerade. Inom ett par dagar kan bedragarna tömma företaget på pengar och beställa varor i ditt företags namn.

 • Hur skyddar jag mig mot företagskapning?

  Det bästa sättet att skydda sig mot företagskapning är att skaffa Min Upplysnings tjänst Företagsbevakning. Med företagsbevakning bevakas alla händelser som sker hos bolagsverket eller SCB:s företagsregister. Varje gång en händelse sker får du ett sms eller ett mail, och kan enkelt logga in på Min Upplysning för att se vad som har hänt. Använder du appen får du en push-notis och kan direkt kolla upp händelsen i din smartphone. Du kan då agera direkt och polisanmäla den misstänkta företagskapningen.

Kundservice

Telefon: 08-519 013 60

Öppettider: Vardagar 10-15