Syftet med personuppgiftslagen är att skydda privatpersoner mot att deras personliga integritet kränks vid behandling av personuppgifter. Med behandling av personuppgift avses enligt lagen hantering av all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en privatperson som är i livet. En väsentlig del i integritetsskyddet som lagen ställer upp är att den person som uppgifterna gäller informeras om de behandlingar som utförs.

Vi vill genom denna information lämna en översiktlig beskrivning av behandlingen av personuppgifter som sker på webbplatsen.

1. Bakgrund

1.1. Bisnode Kredit AB är personuppgiftsansvarig för behandlingar av personuppgifter på denna webbplats som tillhandahålls av Min Upplysning. Av punkten 4 nedan framgår på vilket sätt dessa personuppgifter behandlas.

1.2. På Min Upplysnings webbsida tillhandahåller Bisnode Kredit AB kreditupplysningskopior.

1.3. Från tid till annan kommer Bisnode Kredit AB att tillhandahålla egna nyttotjänster på webbplatsen.

2. Syfte med webbplatsen

2.1. Syftet med webbplatsen är att på ett säkert och tillförlitligt sätt tillhandahålla kreditupplysningskopior på följande alternativa sätt; via e-post, via SMS-tjänst och i vissa fall via postala rutiner.

2.2. Även andra nyttotjänster kan komma att göras tillgängliga på webbplatsen.

3. Användning av webbplatsen

3.1. Bisnode Kredit AB följer gällande lag och rättspraxis. Vid användning av webbplatsen ska gällande lagstiftning tillämpas. Som användare är Du skyldig att ange korrekta identifikationsuppgifter och får inte manipulera eller använda felaktiga uppgifter. Du får inte kränka någons integritet eller använda någon annans identifikationsuppgifter. Observera att ta del av meddelanden som inte är avsedda för dej kan vara ett brott enligt Brottsbalken, brott såsom brytande av post- eller telehemlighet eller dataintrång kan komma att aktualiseras.

3.2. Bisnode Kredit AB har rätt att omedelbart stänga av åtkomsten till webbplatsen om den fortsatta användningen medför eller kan medföra risk för skada.

4. Hantering av personuppgifter

4.1. Bisnode Kredit AB ansvarar för att behandla dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Du har rätt att en gång per kalenderår utan kostnad få information om vår användning av dina uppgifter. Följande information kan komma att behandlas; namn och adress, personnummer, e-postadress, telefonnummer, din IP-adress och uppgifter om cookies ("Information/en"). Bisnode Kredit AB kommer att bl a lagra och hantera Informationen för att på ett snabbt, kostnadseffektivt och säkert sätt kunna fullgöra sina tjänster som tillgängliggörs genom webbplatsen.

4.2. Om du vill begära rättelse av felaktig uppgift, uppdatera eller ta bort uppgifter från webbplatsen kan du kontakta vår Kundtjänst.

5. Cookies

5.1. Webbplatsen innehåller cookies, textfiler som sparas på användarens dator när denne besöker webbplatsen. En cookie används för att underlätta användningen av webbplatsen. Den typ av cookie som används på webbplatsen är en s k sessionscookie, som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på webbsidan. En sessionscookie försvinner när du stänger din webbläsare.

6. Immateriella rättigheter

6.1. Alla immateriella rättigheter, varumärken, logotyper innehas av Bisnode Kredit AB. Varumärken och logotyper som förekommer på webbplatsen får inte kopieras eller distribueras utan rättighetsinnehavarens skriftliga medgivande.

6.2. Informationen på den här webbplatsen får inte, utom för rent privata syften eller där det är specificerat, reproduceras, förändras, överföras eller lagras i någon form överhuvudtaget. Att modifiera innehållet på den här webbplatsen är strängt förbjudet. Lagöverträdelser beivras.

7. Ansvar

7.1. Bisnode Kredit AB ansvarar för tillhandahållandet av kreditupplysningskopior som sker på denna webbplats.

7.2. Bisnode Kredit AB förbehåller sig ansvar för eventuella fel och ändringar på webbplatsen.

8. Säkerhet

8. Denna webbplats har EV SSL-stöd och bygger på ett protokoll för krypterad transport av data.

Denna integritetspolicy är uppdaterad den 1 januari 2011.